Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-05@07:56:51 GMT

عید سعید فطر در کشورهای اسلامی با طعم کرونا 

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۹۳۴۶۹

عید سعید فطر در کشورهای اسلامی با طعم کرونا 

کشورهای عربی و اسلامی برای دومین سال متوالی عید سعید فطر را در سایه شیوع ویروس کرونا برگزار می کنند.

خبرگزاری شبستان، جهان اسلام: کشورهای عربی و اسلامی برای دومین سال متوالی عید سعید فطر را در سایه بیماری همه گیر کرونا برگزار می کنند، مسئولان برخی از این کشورها تدابیر سختگیرانه ای را برای جلوگیری از برپایی هرگونه تجمع اتخاذ کردند و ممنوعیت تردد را اعمال کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

کشورهای عربی و اسلامی با تنوع فرهنگ و آداب و رسوم در مناسبت های عمومی نسبت به یکدیگر متمایز هستند. این تمایز شامل غذاهای محبوب و مردمی در این کشورهاست.

 

با نزدیک شدن به عید سعید فطر، برخی از مردم تهیه انواع خاصی از غذاهای محبوب را آغاز می کنند که بخشی از جشن های آنها به شمار می آید و غذاهای هرکشوری نسبت به کشور دیگر متفاوت است.

 

اما با افزایش موج سوم ویروس کرونا، جشن عید سعید فطر در این کشور تحت الشعاع قرار گرفته است. به طوری که برخی از این کشور به ممنوعیت  تردد در عید فطر و محدود کردن تدابیر اقدام کردند.

 

کشور عراق

دولت عراق تصمیم گرفته است تا برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا ممنوعیت تردد در عید سعید فطر اعلام کند. هیئت وزیران عراق اعلام کرد که یک روز قبل از پایان ماه مبارک رمضان مردم عراق به مدت 10 روز مشمول قانون منع تردد می شوند.

برهمین اساس، بازارهای تجاری، رستوران ها، کافه ها، سینماها، بوستان ها، سالن های مراسم ها و عروسی، استخرها و سایر مکان های دیگر تعطیل اعلام شد و تنها کارکنان وزارت بهداشت، نیروهای امنیتی و اداره های خدماتی، داورخانه و فروشگاه های مواد غذایی و میوه از این ممنوعیت معاف هستند.

 

با این وجود محدودیت ها، مردم عراق تلاش می کنند در جمع خانوادگی فرارسیدن عید سعید فطر را جشن بگیرند و غذای مخصوصی به نام «المطبک» که از گوشت و برنج درست شده است، برای این روز درست کنند. همچنین شیرینی مخصوصی به نام کلیچا که ترکیب آرد، روغن، شکر مخلوط با خشکبار، کنجد و خرماست، نیز پخته می شود.

مردم عراق این آداب و رسوم را از پیشینیان خود به ارث برده اند و در ایام عید سعید فطر و عید قربان این غذا و شیرینی مخصوص را استفاده می کنند.

 

کشور تونس

مسئولان تونس قبل از فرارسیدن ماه مبارک رمضان محدودیت ها را افزایش دادند و قرنطینه کامل را  به منظور مبارزه با شیوع کرونا اعلام کردند، این مسئله اعتراض گسترده مردم تونس را دربر داشته است.

دولت تونس با اعلام تعطیلی کامل کشور در طول ایام عید فطر تاکید می کند که بخش بهداشت با خطر فروپاشی مواجه است.

برهمین اساس، همه پاساژها و اماکن گردشگری، اماکن عبادی و سالن های عروسی بسته شده است و تردد بین استان ها ممنوع است. مردم تونس تنها در وضعیت اضطرای حق خروج از منزل را دارند.

 

این اقدام دولت تونس به دلیل افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا و شلوغ شدن بیمارستان های دولتی در استان های بزرگ برمی گردد. به طوری که بیش از 500 نفر در بخش مراقبت های ویژه قرار دارند و این آمار از زمان شیوع این بیماری بی سابقه است.

 

اگرچه مردم تونس به خاطر محدودیت ها نمی توانند به مهمانی بروند، اما زنان تونسی با پخت شیرینی هایی همچون «المقروض»، «الغریبه»، «الباقلاوه»، «المحشی» و «الصمصه» به استقبال عید فطر می روند.

مردم تونس معتقدند که عید فطر «عید صغیر» است، به همین دلیل برای کودکان خود خود لباس، کفش و اسباب بازی می خرند و به آنها عیدی می دهند.

 

کشور مصر

مسئولان مصر تصمیم گرفتند همزمان با آغاز تعطیلات عید سعید فطر محدودیت ها به منظور جلوگیری از شیوع کرونا افزایش دهند، به همین دلیل پاساژها، مراکز تجاری، مراکز تفریحی بسته خواهند شد.

دولت همچنین  زمان تعطیلی همه موسسات تجاری و تفریحی و رستوان ها و کافه ها را ساعت 21 اعلام کرده است. پس از تاریخ مشخص شده، فعالیت رستوران ها و مراکز فروش مواد غذایی برای تحویل درخواست ها به منازل محدود می شود. همچنین فعالیت ها، کنفرانس ها و رویدادها هنری تا دو هفته ممنوع خواهد بود.

 

مسلمان مصر امسال را متفاوت تر از سال های گذشته برگزار می کند و شاید خبری از آوازهای مخصوص شب عید فطر از جمله «ای شب عید» نباشد، اما زنان تونسی تونس با شیرینی های مخصوص و غذاهای اصلی از جمله غذاهای دریایی مانند الرنجه و فسیخ به استقبال عید می روند.

 

کشور لبنان

دولت لبنان از تکرار سناریوی تعطیلات پایان سال هراس دارند، زیرا تجمع های خانوادگی و باز بودن رستوران ها و کافه ها باعث افزایش مبتلایان و جان باختگان کرونایی شد.

برهمین اساس، دولت لبنان برای جلوگیری از تکرار این مسئله تصمیم دارد تا در طول عید سعید فطر ممنوعیت کامل رفت و آمد و تعطیلی این کشور را اعلام کند.

 

مردم لبنان نیز به مانند سایر کشورها عید سعید فطر را متفاوت برگزار می کنند، اگرچه امسال نمی توانند مانند عادت هرساله شان به بازی هایی  از جمله آتش بازی، رفتن به گردشگاه ها و نمایش های طنز بپردازند، اما زنان لبنانی  به پختن کیک و شیرینی مخصوص روز عید اقدام می کنند. شیرینی «مامول» که با گردو، پسته یا خرما تهیه می شود.

 

کشور عربستان

مسئولان عربستان تصمیم دارند نماز عید را در سراسر مناطق این کشور برپا کند، اما برپایی نماز در همه نمازخانه ها و جوامع و مساجدی که نماز جمعه در آنها برپا می شود، انجام می گیرد.

دولت عربستان نظارت و کنترل دقیق بازارها و مراکز تجاری در سراسر این کشور را برای اجرای تدابیر پیشگیرانه به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا انجام می دهد. دولت از همه مصرف کنندگان خواسته است تا از تجمع در مکان های تجاری که مملو از جمعیت است، بپرهیزند.

 

عربستان تلاش کرده است تا عید سعید فطر را نسبت به سایر کشورها با کمترین محدودیت بگذراند. به همین دلیل، مردم عربستان براساس آداب و رسوم خود صبحانه روز عید فطر را قهوه، چای، انواع آبمیوه و خرما در مسجد تناول می کنند. این صبحانه در فضایی باز نزدیک مسجد تناول می شود و همه به یکدیگر فرارسیدن این عید را تبریک می گویند.

 

زنان عربستانی نیز با پخت غذا و شیرنی به استقبال عید می روند، محبوب ترین غذای محلی عربستان «کبسه» است که شامل برنج و گوشت بره یا شتر یا گاو است.  «جریش»، «قرصان» و «هریس» که همان حلیک ایرانی است، نیز از غذاهای محبوب در روز عید فطر است. مردم عربستان همچنین براساس آداب و رسوم شیرینی «المنار» را که زنان آن را تهیه کردند، پس از برپایی نماز عید فطر  می خورند.

پایان پیام/44

منبع: شبستان

کلیدواژه: ویروس کرونا عید سعید فطر کشورهای اسلامی عید سعید فطر ویروس کرونا آداب و رسوم محدودیت ها عید فطر مردم تونس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۹۳۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش احتمال توقف جنگ در غزه

به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب، «حسین امیرعبداللهیان» در جریان سفر به گامبیا و شرکت در پانزدهمین نشست سران کشورهای اسلامی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پانزدهمین نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با شعار توسعه پایدار کشورهای اسلامی از روز شنبه ۱۵ اردیبهشت ماه در بانجول، پایتخت گامبیا آغاز شد و در این نشست علاوه بر مباحث مربوط به توسعه پایدار کشورهای اسلامی، مساله توقف جنگ در غزه نیز در دستور کار جدی این نشست قرار داشت.

این دیپلمات عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه «ما در یک فضایی قرار داریم که احتمال توقف در غزه نسبت به گذشته قدری افزایش پیدا کرده است» اظهار کرد: علت آن رایزنی‌ها، تلاش‌ها، فشارهای افکار عمومی و مجموعه شرایط جدیدی است که رژیم صهیونیستی در صحنه منطقه‌ای و بین‌المللی با آن مواجه شده است.

وی تاکید کرد: امیدواریم حقوق ملت فلسطین مورد توجه قرار بگیرد و شرایطی فراهم شود که بتوانیم شاهد توقف جنایات و نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه باشیم و شرایط در غزه برای ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه و جابجایی ساکنان غزه به سمت منازل و مناطق خود به درستی فراهم شود.

امیرعبداللهیان همچنین گفت: در نشست روز شنبه اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در موضوع رژیم صهیونیستی، حمایت از ابتکار آفریقای جنوبی و رأی دیوان بین‌المللی دادگستری برای محاکمه سران رژیم صهیونیستی نیز مورد توجه قرار گرفت.

وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگر صحبت‌هایش در جمع خبرنگاران با اشاره به رایزنی‌های دوجانبه خود در حاشیه این نشست تصریح کرد: در ملاقات با وزیران امور خارجه عربستان، ترکیه، اندونزی و مصر، پیگیری دیدارهای سران و نتایج توافقات آنها در ماه‌های گذشته دستور کار قرار داشت و درخصوص موضوعات منطقه‌ای با تمرکز بر مساله غزه و ضرورت توقف جنگ گفت‌وگو داشتیم.

وی در همین راستا تصریح کرد: توافقاتی داشتیم که با یک حرکت جمعی و هماهنگ برای کمک به برون‌رفت از این وضعیت در منطقه، بتوانیم حرکت کنیم.

امیرعبداللهیان گفت: با دیگر وزرای خارجه نیز در مورد مسائل دوجانبه، امور منطقه و بین‌المللی رایزنی و گفت‌وگو کردیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • درباره میوه‌فروشی که ۱۶ سال فکر کردیم «فریدون فروغی» است!
  • امیرعبداللهیان: احتمال توقف جنگ در غزه افزایش پیدا کرده است
  • پیام شی به نشست سازمان همکاری اسلامی
  • افزایش احتمال توقف جنگ در غزه
  • سکوت مسلمین در قبال جنایات صهیونیست‌ها زبانه‌های آتش را به جهان اسلام خواهد کشید
  • ۶ پیشنهاد ایران به سران کشورهای اسلامی در خصوص رژیم اشغالگر
  • اخطار محسن رضایی به تک‌روی و سهم‌خواهی برخی جریانات / سعید محمد به گله‌مندی پرداخت
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • مردم فلسطین، نیازمند دوراندیشی دولتهای مسلمان
  • اسماعیلی با همتای آذربایجانی خود دیدار کرد